Idag har vi varit i stan på ett Shopping Mall som ligger granne med kontoret- bara 8 våningar högt och med säkert närmare 100 affärer i (!) Var inne en sväng på H&M, men där fanns inget vi ville ha. Alla kläder i butikerna är i storlek XS- L.Och vi misstänker att deras L är mindre än det vi har i Sverige, det känns så i alla fall. Grattis och lycka till med att hitta kläder till ”big mama”..!

Idag skulle vi även ha varit med på Svenska Shanghaiklubbens öppna förskola, men tyvärr hittade vi inte till rätt lokal. Enligt hemsidan skulle vi till compoundet som ligger ganska nära oss, och till ett klubbhus med vatten runt om- där vi skulle till en danssal på 3:e våningen. Efter att ha frågat 4 olika personer och fått fyra olika vägbeskrivningar- hittade vi två olika klubbhus. Tyvärr var det inget som verkade stämma, då vi bara hittade en dansal där ett gäng kinesiska seniorer försökte lära sig…någon sort dans. Det vi lärt oss idag är att kiniser inte kan säga att de inte vet det man frågar om, utan hittar på något som de tror verkar stämma. Samt att de som jobbar i foajer och i receptioner BARA kan sitt eget hus, och inte vad som finns i grannhusen. Det är ju lite främmande för oss, som är ganska uppdaterade om vår omgivning generellt i Trollhättan/Sverige. Vi fick gå hem med en ganska besviken Fabian, men skall göra ett nytt tappert försök nästa torsdag. Det fick bli en glass i solskenet istället- Tre glassar kostade 10 kr.

Ikväll klockan 20,00 kom vår agent med vårt lägehetskontrakt- dom verkar jobba dygnet runt. Så nu verkar det bli inflyttning på lördag! Tjohoo! Lägenheten är på 223 kvadrat och ligger på 9:e våningen. Skall bli skönt att snart kunna packa upp väskorna och få lite ordning.